Stress Terapeut uddannelsen

Vær med til at reducere stress niveauet i Danmark

Drømmer du om at gøre en betydningsfuld forskel i andre menneskers liv?

Uddannelsen til Stress Terapeut er for dig, der gerne uddanne dig til ekspert og  bidrage til at reducere stress niveauet i Danmark. Og samtidig gøre en kæmpe forskel i andre menneskers liv.

Går du med drømmen om at blive selvstændig, skabe din egen forretning, samt få en uddannelse, der ser på det hele menneske?
Eller ønsker du at arbejde professionelt med stress i din nuværende ansættelse eller egen eksisterende virksomhed?

Uddannelsen til Stress Terapeut gør dig til en af de allerbedst kvalificerede inden for stressbehandling DK.

 • Du bliver fri for stress for altid i dit eget liv
 • Du bliver certificeret og lægeeksamineret stress terapeut
 • Du får kyndig vejledning og hjælp til at starte din egen virksomhed på et topprofessionelt niveau

 

Der er brug for dig
Der er et kæmpe udækket behov for kvalificerede  professionelle, der kan hjælpe andre folk ud af deres stress på en gennemgribende og holistisk måde.

Vil du gøre en forskel for stressramte
og professionelt hjælpe dem videre til et nyt liv, en ny tilværelse uden stress?

Bliv uddannet Stress Terapeut

 • Er du behandler, coach eller lign., og vil du gerne styrke dit fundament og samtidig kunne tilbyde varig, veldokumenteret hjælp til stressramte?
 • Går du med drømmen om at blive selvstændig, skabe din egen forretning, samt få en uddannelse, der ser på det hele menneske?
 • Vil du gerne arbejde med stresshåndtering i virksomheder, men mangler et mere dybdegående, fagligt fundament?

Stress Terapeut uddannelsen er noget for dig, som:

 • Professionelt vil arbejde med stressede efter de nyeste evidens baserede principper.
 • Vil kunne tilbyde et professionelt og effektivt alternativ til stressbehandling i det danske samfund.

Bliv blandt de bedst kvalificerede Stress Terapeuter i Danmark

Der er et stort behov for

velkvalificerede og kompetente stress terapeuter

“I stresslæge.dk har vi brug for flere dygtige kollegaer til at hjælpe stressramte og virksomheder”

Der er i dag et stort og udækket behov for kvalificeret hjælp indenfor de fleste erhverv, når det handler om at blive godt rustet til, såvel at håndtere årsager til stress, som at handle bedst muligt hvis en medarbejder går ned med stress igen.

Aldrig mere stress igen– forløbene (AMSI) er udviklet i Stresslæge.dk i 2016 og har allerede hjulpet en masse mennesker ud af deres stresspermanent.

Grundstenen i AMSI er en 360 graders tankegang, som sikrer helhedsbehandling af stressramte og som er baseret på de bedst egnede elementer fra hhv. lægevidenskaben, psykologi/psykoterapi og mindfulness.

Deltagerne er efter et AMSI forløb ikke alene stressfrie, men har også lært så meget om sig selv og deres egen stresshåndtering, at de ikke går ned med stress igen.

I stresslæge.dk har vi brug for flere kollegaer til at hjælpe os med behandlingen af stressramte. Til at starte med bliver du uddannet til individuel 1:1 behandling.

Som certificeret stressteraput har du mulighed for at blive medlem af Stress Terapeut sammenslutningen. Mod et årligt gebyr får du adgang til AMSI konceptet (video + materiale) og stresslæges logo, som du kan bruge i dit arbejde med stressramte, samt løbende supervision og ny viden.

Som færdiguddannet stress terapeut kan du vælge at supplere med efteruddannelsesmoduler á 2-3 måneders varighed:

 1. Håndtering af grupper af stressramte
 2. Stresshåndtering og stresspolitik i virksomheder

Hvem er du?

Du kan blive uddannet Stress Terapeut fra stresslæge.dk, hvis…

Du selv har personlig erfaring med stress og ønsker at knække koden en gang for alle.

Du er villig til at arbejde med din stress på et niveau, så du aldrig mere går ned med stress igen.

Derudover har du enten:

 • En sundhedsfaglig uddannelse
  Læge, sygeplejerske, sosu assistent, fysio- eller ergoterapeut eller noget tilsvarende.
 • En psykoterapeut el. coach uddannelse
 • Ledererfaring el. lign

VORES MISSION ER AT HJÆLPE MENNESKER
MED AT KOMME UD AF DERES STRESS
– EN GANG FOR ALLE

Intro til uddannelsen

Gratis online foredrag
Tilmeld dig her

Stress Terapeut fra Stresslæge.dk

Certificeret lægeeksamineret Stress Terapeut
Mindfulness instruktør på MBCT niveau.
Ved medlemskab af Stress Terapeut Sammenslutningen efter endt eksamen får du licens til at bruge AMSI forløbet, videomaterialet og Stresslæge logoet i din markedsføring og bliver en del af et kompetent team af kvalificerede stress terapeuter.
Opdateret på den nyeste viden og forskning indenfor stressbehandling og modtager løbende supervision af stresslæge.

Stress Terapeut fra Stresslæge.dk

Vi går IKKE efter laveste fællesnævner

Niveau 0 –
Hvis du mod forventning ikke opnår de tilstrækkelige kompetencer evt. pga. sygdom eller utilstrækkelig indsats og derfor ikke kan består eksamen, har du mulighed for tilkøb af timer til støtte og supervision for efterfølgende at gå til reeksamen.
Du får dokumentation på, at du har gennemført uddannelsen.

Niveau 1 –
Som bestået Stress Terapeut modtager du bevis og kan bruge AMSI forløbet, et nøje gennemtestet og salgsbart behandlingsforløb. Der tænkes her på opbygning, forløb og struktur.
Du har mulighed for at videreuddanne dig på stresslæges opfølgnings kurser bl.a. “AMSI for grupper” og “Stresslæge business”, som giver dig en erhvervsrettet tilgang.

Niveau 2 –
Består du eksamen med et godt resultat, hvilket inkluderer vores samlede opfattelse af dig gennem uddannelsen, har du mulighed for at blive medlem af Stresslæges stress terapeut sammenslutning mod en årlig licens. Dette betyder bl.a., at du
har adgang til at bruge det fulde AMSI koncept, hvilket på dette niveau inkluderer alt materiale, læringsvideoer mm. samt adgang til den nyeste opdaterede viden inden for stressbehandling, løbende supervision af stresslæge, samt fællesskab med andre stresslæge terapeuter.
Du bliver herved også en del af vores klient fordelingsnøgle.

Niveau 3 –
Stresslæge.dk er en virksomhed, som ekspanderer og vi har derfor løbende brug for at ansætter flere stressterapeuter til at dække den stigende efterspørgsel.
Er du en af de bedste, er dette en mulighed.
En ansættelse kan handle om flere mulige funktioner inden for salg, behandling, undervisning, eller som virksomhedskonsulent.
Vi ansætter indledningsvis på timebasis, med mulighed for at du senere opgraderes til vores team af fastansatte.

1-årig Stress Terapeut uddannelse

Max 12 deltagere

Den teoretiske del af uddannelsen foregår online mellem vores mødegange.

Du møder fuldt forberedt til alle undervisningsdage, efter at du har læst litteraturen og set de online træningsvideoer vi tilsender i forløbet. Så kan vi nemlig koncentrere os om, at du får implementeret og trænet din nye viden, når vi mødes. Det gør, at du efter endt uddannelse har tilegnet dig en masse ny viden, og samtidig har trænet og øvet dig  i gruppen, samt fået feedback på din kunnen på mesterlære niveau.

Uddannelsen varer 1. år

Undervisningsvideoerne kan du se, hvor og hvornår du har tid og lyst. Der vil også være opgaver, du skal løse, lige som der vil være forberedelse fra gang til gang. Du skal derfor regne med ca. 3-6 timers forberedelse pr. uge, dels til din egen meditationspraksis, samt tid til at gennemlæse og fordybe dig i studiematerialet, se videoer, læse litteraturen og lave opgaver.

De fysiske møder i gruppen foregår enten som 3 dages retreats fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag eller som workshopsdage i Stresslæge Huset  i Farum.

Det giver mulighed for at passe din normale hverdag ved siden af uddannelsen.

Består du eksamen,
bliver du certificeret stress terapeut

Efter hvert af uddannelsens 7 moduler vil der være faglig og personlig feedback i gruppen.

Udover de fysiske møder i gruppen, er der gruppekald, hvor vi sammen mødes online og gennemgår de problemer, du er stødt på siden sidst. Spørgsmål, der er indsendt på forhånd, har første prioritet.

Derudover vil der være sparring og supervision gennem hele forløbet.

Hvorfor er denne uddannelse anderledes
end andre stress uddannelser?

Du bliver fulgt af Stresslæge Trine Rønnov og psykolog Hans-Jørgen Andersen hele vejen igennem forløbet i en slags mesterlære, så du aldrig føler, at du står alene. Vi er begge eksperter i stress, og med hver vores baggrund, udgør vi et super stærkt lærerteam.
Der er kun 12 på holdet, hvilket gør at du ikke kommer til at sidde i et stort lokale sammen med en masse andre deltagere. Der er altid 2 kompetente lærer til stede i undervisningssituationerne,  og  vi har på den måde helt styr på, hvor du er i din proces.
Du får personlig og individuel træning, vejledning og supervision i gruppen, gennem hele forløbet.
Du får den nyeste og mest opdaterede viden indenfor stress under hele forløbet, og får derfor som StresslægeTerapeut en helt anden tyngde i din stress tilgang.
Som certificeret stressterapeut har du mulighed for at købe en årlig licens til AMSI, et ”done for you”, lige til at gå til, salgsbart koncept , inkluderende alle informationsvideoer og øvelser til dine kunder, samt vejledning i, hvordan du kan sælge dine forløb.
Du bliver uddannet til både Stress Terapeut med alle de kompetencer det indebærer samt uddannet på niveau med andre MBCT mindfulness instruktør uddannelser.
Uddannelsen opgraderer dine kompetencer generelt indenfor kommunikation, terapi og stress viden. Kompetencer du kan bruge i alle sammenhænge, også i dit professionelle virke.
Du får mulighed for at være en del af Stress Terapeut sammenslutningen og bliver bl.a. holdt opdateret med den nyeste viden indenfor stressområdet.

Stress eksperterne

Mød undervisningsteamet

Trine Rønnov

Trine er speciallæge i almen medicin, tidligere praktiserende læge gennem 15 år  og er derudover psykoterapeut og mindfulnessinstruktør. Trine underviser i det lægefaglige aspekt af stress og mindfulness, samt markedføringsdelen sammen med Stresslæges marketingsekspert Tilde Gundel. Egenterapi og supervision gennemføres i samarbejde med Hans-Jørgen.

Hans-Jørgen Andersen

Hans-Jørgen er autoriseret psykolog og er uddannet i gruppeanalytisk gruppeterapi og kognitiv terapi og har endvidere en erhvervspsykologisk tilgang. Han er en suveræn formidler og underviser af den terapeutiske proces, og har hovedansvaret for den teoretiske og den kommunikative del af uddannelsen.
Egenterapi og supervision gennemføres i samarbejde med Trine.

Du får det hele

AMSI

Teori & praksis

Mindfulness

Klienter

Markedsføring

Eksamen & certificering

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er opbygget af 7 moduler

Modul 1 –

ALDRIG MERE STRESS IGEN

Amsi forløbet.

Modul 2 –

BLIV EN TOP PROFESSIONEL TEORETIKER INDENFOR STRESS

Dit teoriske fundament og dine faglige kvalifikationer.

Modul 3 –

BLIV EN KNIVSKARP PRAKTIKER INDENFOR STRESS

Styr den terapeutiske proces og styrk dine kompetencer.

Modul 4 –

BLIV MINDFULNESS INSTRUKTØR

Lær at lære fra dig.

Modul 5 –

LÆR AT VISITERE DINE KLIENTER

Basal sygdomsforståelse.

Modul 6 –

FÅ KLIENTER NU

Supervision af dine klientforløb.
Basal undervisning i markedsføring og virksomhedsopstart.

Modul 7 –

EKSAMEN OG CERTIFICERING TIL STRESS TERAPEUT

Eksamination og certificering.

Du får ...

2 retreats á 3-dages varighed
Incl. ophold og forplejning
25 workshop dage i Farum
Incl. forplejning
20 online Zoom konferencer
Hver konference optages og kan efterfølgende ses på video
Online undervisning til alle moduler, incl. tilhørende opgaver
Eksterne gæstelærere
Skuespiller til træning af samtaler og terapier
Online sparring med andre fra uddannelsen 24/7 i lukket gruppe
Mindfulness instruktør uddannelse på niveau med den anerkendte MBCT (Mindfulness Based Cognitiv Therapy) afledt af MBSR (Mindfulness Based Stress Reduktion).
1 dags yoga workshop
Indføring i basal markedsføring, så du kan være i gang fra dag et efter endt uddannelse
Faglig og personlig sparring i gruppen efter hvert modul

Din investering

Depositum: 17.000,- kr.

3x ratebetaling

Betal i 3 rater
96.500

Depositum: kr. 17.000,-
3 rater á kr. 26.500,-

1. rate: 31. aug. 2018

2. rate: 31. dec. 2018

3. rate: 30. apr. 2019

I alt kr. 96.500,-

10x ratebetaling

Betal i 10 rater
102.000

Depositum: kr. 17.000,-
10 rater á kr. 8.500,-

1. rate: 31. aug. 2018

2. rate: 30. sep. 2018

3. rate: 31. okt. 2018

4. rate: 30. nov. 2018

5. rate: 31. dec. 2018

6. rate: 31. jan 2019

7. rate: 28. feb. 2019

8. rate: 31. mar. 2019

9. rate: 30. apr. 2019

10. rate: 31. maj. 2019

I alt: kr. 102.000,-

Nyt hold med start august 2018

Modul 1: AMSI

Dato Tid Sted
Kick-off dag 21/8 2018 Kl. 16-20 Farum
Gruppekald 29/8 2018 Kl. 8-9.30
Retreat 31/8 til 2/9 2018 Fre kl. 17 til søn kl. 14 Odsherred Terapihave
Gruppekald 5/9 2018
Gruppekald 11/9 2018
Retreat 22/9 til 24/9 2018 Lør kl. 11 til man kl. 14 Odsherred Terapihave
Gruppekald 3/10 2018
Workshop 7/10 2018 Kl. 10-16 Farum

Modul 2: Teori + Synopsis

Dato Tid Sted
Gruppekald 10/10 2018
Gruppekald 24/10 2018
Gruppekald 7/11 2018
Workshop 1/2 17/11 2018 Kl. 10-17 Farum
Workshop 2/2 18/11 2018 Kl. 9-15 Farum
Gruppekald 21/11 2018

Modul 3: Terapeut Træning

Dato Tid Sted
Workshops 1/2 1/12 2018 Kl. 10-17 Farum
Workshops 2/2 2/12 2018 Kl. 9-15 Farum
Gruppekald 5/12 2018
Workshops 1/2 15/12 2018 Kl. 10-17 Farum
Workshops 2/2 16/12 2018 Kl. 9-15 Farum
Gruppekald 9/1 2019
Workshops 1/2 12/1 2019 Kl. 10-17 Farum
Workshops 2/2 13/1 2019 Kl. 9-15 Farum
Gruppekald 23/1 2019
Workshop 26/1 2019 Kl. 10-17 Farum
Gruppekald 30/1 2019

Modul 4: Mindfulness

Dato Tid Sted
Workshops 1/2 23/2 2019 Kl. 10-17 Farum
Workshops 2/2 24/2 2019 Kl. 9-15 Farum
Gruppekald 27/2 2019

Modul 5: Differential Diagnoser

Dato Tid Sted
Workshops 1/2 9/3 2019 Kl. 10-17 Farum
Workshops 2/2 10/3 2019 Kl. 9-15 Farum
Gruppekald 20/3 2019

Modul 6: Markedsføring

Dato Tid Sted
Workshop 23/3 2019 Kl. 10-16 Farum
Gruppekald 3/4 2019
Workshop 6/4 2019 Kl. 10-16 Farum
Gruppekald 24/4 2019

Modul 7: Supervision

Dato Tid Sted
Supervision 4/5 2019 Kl. 10-16 Farum
Gruppekald 15/5 2019
Gruppekald 5/6 2019
Supervision 22/6 2019 Kl. 10-16 Farum
FERIE Hele juli
Gruppekald 14/8 2019 Kl. 8-10.30
Gruppekald 21/8 2019 Kl. 8-9.30
EKSAMEN 23/8 og 24/8 2019 Tider følger

Derudover kommer der ugentlig online supervision, når I begynder at have klienter.

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

I Stresslæge værdsætter vi diversiteten blandt vores studerende og kommende stressterapeuter. Ligesom vores klienter er forskellige som mennesker og i deres behov, værdsætter vi, at vores stressterapeuters forskellige personligheder, baggrunde, uddannelse og erfaringsgrundlag, så vi matcher en bred vifte af klienter og virksomheder.

I stresslæge uddanner vi stress terapeuter til at tage hånd om klienter såvel som virksomheder. Når du er færdig uddannet, kan du også indenfor stresslæge sammenslutningen vælge den ene retning fremfor den anden eller en kombination.

Under uddannelsen opnår du kompetencer til at varetage behandlingen af individer (1:1).

Når du er uddannet stress terapeut, kan du vælge at supplere din uddannelse med en af to efteruddannelser á 2-3 måneder.

Den ene omhandler håndtering af grupper af stressramte.

Den anden giver dig kompetencer til at gå ud i virksomheder og tilbyde stresshåndtering og stresspolitik.

Ja, under uddannelsen trænes du i at stå frem og formidle stoffet på en inspirerende måde, så du er i stand til afholde eksempelvis temadage, foredrag og lignende

I det første modul på uddannelsen arbejder du med dit eget stressfri forløb, så du selv får redskaberne til at leve et liv uden stress igen. I stresslæge tror vi nemlig på, at du bedre kan støtte andre, når du har gået vejen selv.

På stress terapeut uddannelsen observeres alle de studerende undervejs i forløbet og vi tager derfor hånd om den enkelte i processen, således at ingen bliver ladt i stikken.

Du er derfor i trygge hænder under hele processen fra A-Z, og som Hans-Jørgen siger: ”Ingen i Stresslæge går ned med stress. Det er simpelthen umuligt!”

Stresslæge har ansat sin egen marketingsekspert, Tilde Gundel til at undervise i det at starte din egen virksomhed op, lave din egen hjemmeside og brande dit kommende firma, så du når ud til en masse kommende klienter.

Derudover har du mulighed for at blive en del af Stresslæge sammenslutningen mod en årlig licens – herved får du adgang til at bruge AMSI konceptet (video og materiale) og Stresslæges logo på din hjemmeside og dine materialer, du opdateres med den nyeste viden indenfor stress forskning og bliver tilbudt løbende supervision.

Vi forventer ikke, at du kan finde ud af det, når du påbegynder uddannelsen. Vi skal jo alle starte et sted – og vi tager udgangspunkt i dig, din baggrund og dine kompetencer, når du starter op på uddannelsen. Herfra støtter vi dig i processen, til du er færdig som stressterapeut.

Du kan tage uddannelsen uanset alder. I Stresslæge værdsætter vi diversiteten blandt vore studerende og kommende stressterapeuter, ligesom vi værdsætter forskelligheden blandt vores klienter og virksomheders behov.

“Jeg plejer at falde i søvn eller har svært ved at sidde stille.”

Vi møder rigtig mange klienter og studerende i Stresslæge, som bruger noget tid på at lære at meditere. Alle kan meditere, men selvfølgelig får du mere ud af det, des mere du lærer at finde roen inde i dig selv. Det er en proces, og vi tager hånd om det dér hvor du er, når du påbegynder uddannelsen.

Før du starter op på uddannelsen tilbydes du en gratis afklarende samtale med Stresslæge Trine Rønnov eller daglig leder  i stresslæge Tina Sander, hvor du kan få vejledning i forhold til, om du har en faglig uddannelse, der kvalificerer til uddannelsen.

Uddannelsen er tilrettelagt således, at du kan have et fuldtidsjob ved siden af. Der er derfor kun afsat 3-6 timers hjemmestudie om ugen ved siden af de gange vi mødes. Undervisningen ligger i weekender, så du kan arbejde i hverdagene og i de weekender, hvor vi ikke mødes.

Stresslæge har ansat sin egen marketingsekspert, Tilde Gundel til at undervise i det at starte din egen virksomhed op, lave din egen hjemmeside og brande dit kommende firma, så du når ud til en masse kommende klienter.

Mange nyopstartede terapeuter har for eksempel et deltidsjob ved siden af, mens de får deres virksomhed op at køre.

Er der en uvildig censor med til eksamen?

Ja, vi har en uvildig censor med til eksamen, der sammen med Stresslæge, Trine Rønnov og psykolg, Hans-Jørgen Andersen eksaminerer dig.

Stresslæge hjælper dig med at finde prøvekaniner via vores netværk, nyhedsbreve med 2000 læsere og via vores Facebook side med 3000 følgere. Derudover opfordrer vi de studerende til at hjælpe hinanden med at bytte veninder, kusiner og kolleger.

MBCT er mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT på dansk).

MBCT er et interventionsprogram, udviklet af Zindel Segal, Mark Williams og John Teasdale, baseret på den amerikanske læge Jon Kabat-Zinns mindfulnes-baseret stress reduktion (MBSR).
Se eventuelt nogle af hans korte videoer på Youtube.

Hvis du vælger at bruge Aldrig Mere Stress – Igen forløbet (AMSI), bruger du mindfulness (meditation og yoga) i arbejdet med klienterne.
Yogaen er i AMSI en meget simpel version, som er med for at hjælpe klienterne til at komme væk fra alle tankerne og bekymringerne og ned i kroppen og mærke sig selv igen.

Som færdiguddannet stress terapeut kan du søge om at blive en del af Stresslæge sammenslutningen. Som medlem af sammenslutningen får du licens til at bruge AMSI forløbet, videomaterialet og Stresslæges logo på din hjemmeside samt supervision.

Hvis du bliver gravid eller langtidssygemeldt gør vi, hvad vi kan for at finde en individuel løsning for dig. Det kunne eventuelt være, at du fortsætter uddannelsen på det kommende uddannelses hold.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Skriv til os på info@stresslaege.dk

Er uddannelsen noget for dig?

Book en gratis afklarende samtale